blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG medlo
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
skuska skusak sakusak
medlo



Divoké kmene
pridal medlo 24.1. 2010 o 18:02



Ten kto pozná Divoké kmene vie, že to nie je typická počítačová hra. Túto hru totiž môžete hrať z hocijakého počítača pripojeného na internet a stačí vám k tomu obyčajný prehliadač. Čím sa vlastne dostávame k prvému obrovskému plusu tejto hry. Samozrejme odpadáva možnosť naplno sa vyžiť, čo sa týka grafiky. Ale o tú v tejto hre nejde. Grafické prostredie je veľmi jednoduché. Na obrázku máte svoju pevnosť a to je asi tak všetko. Celé prostredie je však veľmi príjemné na pohľad. 

 

Niečo o hre

Základom hry je vybudovať si svoju dedinu. To trvá nejakú dobu. Táto hra sa totiž hrá niekoľko mesiacov, ak nie dokonca rok. Keď sa vám však podarí vypracovať sa, môžete začať s dobýjaním nepriateľových dedín. A v tom je krása tejto hry. Pretože vedlajšia dedina patrí človeku z mäsa a kostí. Ten sa samozrejme bude brániť a zapojí do toho aj svoj kmeň. Čím sa dostávame k ďalšej dôležitej časti hry. Hráči sa grupujú do kmeňov. Tieto kmene majú niekedy aj stovky členov. Samozrejme tým lepším nejde o kvantitu ale o kvalitu. Nie je v ich záujme chrániť slabého hráča, ktorý využíva suroviny len na zvelaďovanie dediny. V hre sa nachádza niekoľko druhov jednotiek. Niektoré na obranu, niektoré na útok a ďalšie zas na kradnutie zásob z okolitých dedín. Medzi kmeňami funguje diplomacia. Tie sa zvyknú spájať do aliancií, ktoré potom proti sebe bojujú. Účelom hry je obsadiť čo najviac dedín. Vyhráva ten, kto obsadí určité percento zo všetkých.

 

Moje pôsobenie v kmeňoch

Ja sám som strávil hraním tejto hry niekoľko mesiacov. Hre sa treba venovať naplno ak chcete byť medzi najlepší. To znamená kontrolovať svoju dedinu niekoľko krát do dňa. Ja som zo začiatku bol na kmeňoch každú chvíľu. Najlepšie je začať hrať pri vytvorení sveta. Mne sa to podarilo na jednom českom svete, myslím že to bol svet 5. Dostal som sa do dosť dobrého a silného kmeňa. Jednu chvíľu som bol dokonca na prvých priečkach. Medzi kmeňami vznikli veľké rozbroje. Dospelo to až do takého štádia, že náš najväčší rival rozpustil náš kmeň(Jeden z vodcov dal špiónovi zástup v dovolenke). To nás však nezlomilo a vytvorili sme nový kmeň, ktorý bol možno ešte silnejší. Dosť veľkým mínusom hry je vek niektorých hráčov. Presnejšie povedané ich správanie. Niekedy to až odrádza od hry, ak máte takéhoto člena v kmeni. Väčšinou sa tam však spoznáte so zaujímavými ľudmi a je na vás ako veľmi sa zapájate do diskusie. Hru som prestal hrať asi po 5 mesiaoch. Bolo to spôsobené hlavne tým, že postupom času máte obrovské množstvo dedín. Desiatky dedín o ktoré by ste sa mali starať každý deň. Táto stránka hry ma odradila, nechcel som upadnúť do šedého priemeru a tak som radšej ukončil svoju púť na divokých kmeňoch. No nevylučujem, že sa k nim ešte niekedy nevrátim. Čas strávený hraním tejto hry bol veľmi zaujímavý.

 

odkaz na slovenské kmene:


www.divoke-kmene.sk



Prístupov 14541
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
VC Bahrajnu
[ 14.3.2010] (príspevkov 0)
Non - Steam CSS
[ 31.1.2010] (príspevkov 8)
Mánia: Mass Effect 2
[ 26.1.2010] (príspevkov 8)
Divoké kmene
[ 24.1.2010] (príspevkov 3)
Komiksy
[ 22.1.2010] (príspevkov 4)